Kaffesnack

Är du en vinnarskalle Louise?

Posted on: april 28, 2010

– Javisst är jag det. Jag är nog en av norra Europa:s sämsta förlorare.

Hu kändes det när du inte tog dig vidare till final?

-Jag blev besviken såklart, jag visste ju att det skulle bli tufft, men jag var inte där för att ”bara” vara med, jag ville ju gå till final.

Besviken så att du inte kommer att tävla något mer, eller får vi se Louise även nästa år?

-Louise kommer att vara med nästa år, då i final!

Du var ju där och tittade under finaldagen, varför?

Jag ville se finalisterna och deras presentation. Dom var ju så duktiga och Emil var verkligen en värdig vinnare!

Ditt kaffe var ju ett unikt samarbete mellan Martin Löfberg och David Haugaard, berätta om det.

– Ja David rostade vårt kaffe. Han var även med och tränade mig, han är ju oerhört duktig och kunnig. Tyvärr så var kaffet för färskt, det var bara några dagar gammalt.

Du åker ju också till Kenya snart, hur känns det?

– Otroligt spännande. Artisan utbildningen har gett mig så mycket. Inte bara kaffe utan även kunskap om miljö, retorik och smaker. Nu ser jag fram emot att få se ett kaffeplantage!Ni kommer att kunna följa vår resa här på bloggen.

Ha en trevlig resa och så ser vi fram emot nästa år, som då blir Louise Olsson:s år.

Tack, och jag längtar redan till nästa år, det är ju ett helt år av träning dit.

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: