Kaffesnack

En presskanna och kardemumma bulle med John Hällsson

Posted on: maj 22, 2010

Redan när jag går över bron till Skeppsholmen känner jag att det händer något. Fiskmåsar, doften av vatten, lite regnstänk och en underbar miljö uppenbarar sig på andra sidan. Skeppsholmen, mitt i stan men ändå så långt bort. Jag är påväg till Hotel Skeppholmen för att träffa John Hällsson, hotellets restaurangchef. Jag går längs Långa Raden, den enda gatan i hela Sverige med udda och jämna nummer på samma sida visar det sig.

Jag går fram till hotellet, solen försöker bryta sig igenom dom sista små fluffiga molnen som är ivägen. Hotellet med en härlig historia bakom sig har blivit varsamt renoverat och har varit öppet sedan oktober förra året. Stilen är oerhört vacker, stilig och ren, här vill man vara kvar, det är svårt att tro att en storstads centrumkärna bara ligger 7minuters promenad bort.

John bjuder på presskaffe och kardemumma bulle, lika enkelt gott och stiligt som resten av hotellet och dess inredning. John berättar om hotellets historia om kändisar som bor på hotellet och några anekdoter kring dessa.

– Vi vill vara ett Svenskt livsstilshotell berättar han. Vi vill ha så mycket svenska saker att servera som möjligt, svensk öl, svenskt kött och svenskt kaffe.

John ”bananskalshalkade” in i branschen och har trots sin unga ålder varit med om en hel del. Man konstaterar lätt att han gillar utmaningar. Han har varit fotbollstränare, sålt kläder och varit i Australien. Sedan augusti förra året har han varit på Skeppsholmen.

– Förra helgen hade vi tre bröllop här, det var helt galet. Helikoptrar, smokingklädda herrar, kaffe, bossanovaband och en helt underbar känsla. Nu är det dags att öppna vår veranda här ute, kolla in utsikten säger John och pekar.

Utsikten är fantastisk, svår att beskriva i ord, den måste upplevas! Vi dricker mer av det fantastiska kaffet, jag konstaterar att bullen tog slut alldeles för fort, kaffet också.

Efter vårt möte går jag ut, möts av solen, den har vunnit över molnen och skiner med all sin prakt över den nyöppnade verandan där det serveras lunch. Jag går tillbaka längs långa gatan som inte alls är lika lång längre. Jag vet vart jag ska bo nästa gång jag är i Stockholm.

Här hittar du Hotel Skeppsholmen hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: