Kaffesnack

En enkel med David Molarin

Posted on: maj 28, 2010

Tillbringade del av gårdagen i Borås, jag passade på att träffa David Molarin, initiativtagare till Riktigt Kaffe. Vi vandrar längs gågatan i Borås, snackar kaffe. Vi väljer en varsin enkel på en kaffebar, killen bakom disken ser först lite förvånad ut. Dom två enkla har klar förbättringspotential kan man säga..

– Det har hände en gång att personalen på en av dom stora kedjorna i stan frågade mig hur man ställer in kvarnen, berättar David.

Herr Molarin halkade in i kaffevärlden av en händelse, han hade som han säger en köksbänk över.

– Jag hade läst lite om kaffe och ville köpa en espressomaskin, jag upptäckte i samma veva att det inte fanns något bra ställe att läsa om kaffe på så jag startade Riktigt kaffe.

David som precis byggt klart sitt nya hus, har en GS3:a i köket. En kostar ungefär lika mycket som en småbil och David berättar att han just nu gör två enkla om dagen på den, och lite mjölk till sin andra hälft.

Vi vandrar vidare i stan, David berättar om sina tankar, sin kärlek till kaffet och tankarna med forumet.

Jag lämnar Borås, med hopp om att få servera David en bättre kopp när han kommer till Karlstad, för det hoppas jag att gör snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: