Kaffesnack

Fortsatt kaffecrawl i London

Posted on: juni 22, 2010

Efter en del knatande gata upp och gata ner börjar våra magar att kurra ordentligt. Medan Urban håller ett fortsatt högt tempo såväl på steglängd som mängden ord per minut börjar vi andra tappa fokus på vad han berättar och letar istället allt mer frenetiskt efter ett ställe där vi kan käka. Lena och Robban funderar på myteri om vi inte får mat snart samtidigt som Ulrica och jag håller en allt lägre profil och blir mer tysta. Kan vara lite skönt med lite tystnad i den här församlingen, det händer nämligen inte så ofta (att det är tyst). Stämningen börjar bli lite ansträngd men det verkar inte besvära Urban som totalt ignorerar vårt gnäll. Istället går vi vidare och hamnar efter ett tag hos Scandinavian Kitchen som förutom massor av olika smörrebröd också säljer diverse skandinaviska läckerheter. Ett eldorado för den med hemlängtan kan jag tänka. Vi kollar in kaffehyllan och konstaterar att vår mellanrost 500g finns på plats i hyllan. Ibland känns det lite trist att det ”alltid” är mellanrost och inte någon annan av alla våra rostningar som säljs – å andra sidan saluför den här butiken ett typiskt svenskt kaffe och det är ju just vad mellanrosten är.
Snett över gatan (66 Great Titchfield Street) ligger ett ganska oansenligt ställe som heter Kaffeine som jag hört skall vara bra. Nu är äntligen alla enade om att vi måste ha käk. NU!
En panini med getost, honung, ruccola och rostad aubergine smakar fantastiskt bra och snart är vi alla mätta, snälla och redo för dagens första cappuccino. Jättetrevlig personal och en nyputsad Synesso gör att vi har höga förväntningar. Kaffet kommer från Square Mile Coffee som är en institutuion i specialkaffevärlden. Kaffet är en blandning av Brasil och Colombia 50/50. Fem snyggt mönstrade cappuccinos bäres ut och vi får en plats i skuggan, vad mer kan vi begära när solen skiner och termometerna visar på nära 30 grader? Det skulle vara smaken i så fall. Ett ganska platt kaffe med låg syra som inte riktigt bar upp mjölken. Synd på ett så bra ställe, med ett annat kaffe skulle stället vara en hit rakt igenom. Jakten på den perfekta koppen går vidare. /Anna

2 svar to "Fortsatt kaffecrawl i London"

Vilket kaffe tycker du är godast? Är det Löfbergs Lila, eller? Jag måste säga att jag föredrar Zoega Forza och Zoega Passion (dricker nog en 6-7 koppar om dagen). Sen drar jag Alltid i en och en halv skopa extra kaffe för att få de starkt.

Går jag ut på café så dricker jag helst en vanilj latte. Tea är ju faktiskt också riktigt gott med lite honung i.

Om du föredrar ett riktigt mustigt starkt kaffe så prova gärna vår nyhet Cresendo. Om du har en kvarn att mala kaffet eller en maskin för hela bönor finns det ännu mer du kan prova; Dark Passion, Black Mystery och även två olika espressovarianter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: