Kaffesnack

Kaffet på bröllopet!

Posted on: juni 23, 2010

Eftersom det saknas beskrivningar av kaffet och teet under och efter bröllopet i all övrig media så får vi rycka in! För det var ju ett fantastiskt kaffe som serverades – det vet vi med all säkerhet för det var vi som levererade det! Jag känner mig väldigt stolt och glad att det var just vi på Löfbergs Lila med min bror Martin i spetsen som fick den äran. Kaffet är ett Yellow Bourbon från en farm i Brasilien kallad Fazenda Rainha (betyder Drottning). Farmen är belägen på 1300 meters höjd över havet i Sao Paulo regionen. Alla som arbetar på farmen bor också där och de jobbar aktivt med bevarandet av miljön. Kaffebären är handplockade och sedan processade enligt ”pulped natural” metoden som innebär att de avslutningsvis soltorkas under den brasilianska solen. Kaffebönorna förvaras sedan i speciella träsilos vilket sägs bidra till dess unika karaktär. Kaffe var dessutom ett Cup of Excellence kaffe, som ett extra bevis på att det var ett speciellt kaffe. Efter auktionsförfarandet på Internet, leverans till oss i Karlstad så åkte Martin sedan upp till David Haugaard, rostmästare i Stockholm med kaffet i en hemlig låda (inte ens jag som var med på samma tåg fick veta vad innehållet var) och de hittade sedan den perfekta rostprofilen för just detta kaffet. Hur smakade kaffet då? Det hade en ljuvlig, sötaktig smak med toner av tropiska frukter och nyanser av nötighet. Eftersmaken var lång och behaglig.

För de som inte ville ha kaffe serverades det Kobbs Earl Grey te, ett milt te med smak av aromatisk bergamott som också är ekologiskt. Teet kommer från Anhui provinsen i Kina. Området ligger i Yellow Mountain som av många räknas som ett av de bästa odlingsområdena i Kina. Klimatet är milt och på de branta bergssluttningarna på en höjd av 800-1200 meter plockas teet för hand. Därefter startar den komplicerade förädlingsprocessen på den närliggande fabriken. Från det att teet är skördat till den färdiga produkten är klar att exporteras är det högst ett dygn. Därmed bevarar man mesta möjliga aromer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: