Kaffesnack

Kaffe och drömmar

Posted on: juli 21, 2010

Jag går längs Zinkens långsida, den klassiska bandyarenan i Stockholm. Trafiken är intensiv och bullrig. Jag korsar Hornsgatan, går en kort bit som skulle kunna motsvara en rejält felträffat bandyskott från bandyarenan och viker in på Kaffe och drömmar.

Kaffe och drömmar drivs av Nickan och Lillan och det är som att kliva in i ett stort vardagsrum. Stammisar, människor, vänlighet, kaffedoft och hembakat, allt detta träffas man av när man kliver in. Kaffet serveras i presskanna, faller för sötsuget och väljer en morotskaka till. Kaffet presenteras som fylligt och ska passa perfekt till morotskakan.

Jag går ut, bullret känns långt borta, trafiken likaså. Njuter av morotskakan, och kaffet till. Perfekt. Vinder drar med sin värme runt hörnet på cafet. Jag får frågan om det smakade bra, svarar bara med ett mmmm:ande. Hit går jag gärna tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: