Kaffesnack

Landslagsmiddag i världsklass

Posted on: juli 22, 2010

Jag har njutit av en tre rätters landslagsmiddag i världsklass.

(Det får man möjlighet att göra om man stöttar och tror på den svenska ”gastroeliten”.)

Vårt svenska kocklandslag har sitt träningskök på Electrolux huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm, Framtidens kök.

Där tränar alltså laget för att få allt att sitta som en smäck när väl tävlingarna går av stapeln.

Närmast är det VM i Luxenburg, 20-24 november.

Upplagning i stor skala sker ett antal gånger innan det är tävlingsdags.

Det här var faktiskt andra gången jag skulle få äta menyn, med 4 månaders mellanrum.

Jag var väldigt nyfiken på hur den hade förändrat sig, och det hade den…

Som en hjälp till laget får man, som gäst, ge feedbacken på upplagningen genom ett formulär där man poängsätter menyn – presentation och smak. Det gör att man verkligen tar sig tid att njuta både visuellt och smakmässigt av allt det goda. Kanske något att anamma med familjen hemma. Kan vara tufft att få reda på sanningen bara…

Killarna (ja det är faktiskt bara killar)  som är med i laget är:

Krister Dahl, lagledare – Råda Säteri & Hällsnäs

Fredrik Björlin, kock – NK Matsalar, Stockholm

Patrik Fredriksson, konditor – Frilans, Göteborg

Jesper Bogren, kock – Swedish Taste, Göteborg

Fredrik Hedlund, kock – Frilans, Jönköping

Tom Sjösted, kock – Frilans, Stockholm

Daniel Roos, konditor – Operakällaren, Stockholm

Rodrigo Pérez, konditor – Esperanto, Stockholm

Klas Lindberg, kock – Stefan Eriksson Matstudio, Stockholm

Mattias Ljungberg, konditor – Tössebageriet, Stockholm

Viktor Westerlind, kock – Från Pontus, Stockholm

Här poserar Krister Dahl och XXX efter att middagen serverats.

Vad och hur fantastiskt gott allt var återkommer jag till.

Två glada kockar Christer Dahl och Patrik Fredriksson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: