Kaffesnack

Tony – handelsresande i kaffe

Posted on: augusti 20, 2010

Tony Broman kan kaffe! Han har jobbat med kaffe sedan slutet av 80 talet och man har hittat honom på det lila familjerosteriet sedan 1994. Jag träffar Tony, nyss hemkommen från ännu en kafferesa, denhär gången har han varit i Brasilien och Colombia. Han har besök ett antal plantage och sett hur årets skördar i Brasilien blivit lidande av allt regnande, nåt man enligt Tony måste se för att för en verklig bild av vad som händer på plantagen där man köper kaffe ifrån.

Finns det något kaffeland du inte varit i Tony?

–          Jag har inte varit i El Salvador, men planerar en resa dit

senare i år, berättar han.

Tony reser och han reser mycket.

–          Resorna berikar mig och mitt kunnande kring kaffet, man blir

aldrig fullärd. Att få träffa människorna på plantagen är ett måste för mig.

Respekten för kaffet och dom som odlar det är stor, på gränsen till gigantisk. Tony pratar passionerat om kaffet, människorna han träffar och kulturen i dom olika länderna han besöker.

Om man tvingar Tony att nämna ett favoritkaffe blir det YirgaCheffe från kaffets ursprungsland Etiopien, mer passande till hans personlighet kanske dock hans andra favoritkaffe är, nämligen kaffe från Kenya, kraftfullt och fylligt.

När man träffar Tony, blir man lätt kvar i hans sällskap, hans passion kring kaffet gör att man lyssnar, och gör det länge. Kärlek till det man håller på med kan man kalla det…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: