Kaffesnack

Ny på jobbet – prao på Ritazza dag 2 och 3

Posted on: augusti 26, 2010

Koncentrerar mig på steg 1, espresso, att tampa jämnt och (lagom) hårt. Jag använder mätglas och klocka så att rätt mängd espresso rinner på rätt tid och att tampningen blir jämn. Gör om igen och igen. Skumning av lattemjölken börjar jag få till nu men jag brottas fortfarande med att få till mjölkskummet till cappuccinon. Ibland blir det några riktigt snygga skapelser medan nästa inte blir alls bra. Har fullt sjå med att försöka lära mig hur jag gjorde när det blev riktigt bra och vad jag gjorde annorlunda när det inte alls blev bra. Måste ge beröm till mina duktiga ”kollegor” som står ut med alla frågor och ger små tips så att jag skall bli bättre. Små små steg framåt under dagen. Funderar kring det här med upplevd kvalitet. Caféet har många rutiner kring rengöring och underhåll men inga rutiner kring att smaka på kaffet. Det borde vara en självklarhet. Många gånger sker nog en provsmakning ändå av personalen men det kan säkert bli lite godtyckligt beroende på vilket kaffe personalen för dagen föredrar.    Tredje dagen börjar det gå lite bättre. Sätter både första och andra latten och cappuccinon, sedan en djupdykning igen. Hög och jämn kvalitet är inte riktigt mitt signum som barista… Idag är det full fart och massor av kunder, jag förstår att man blir en duktig barista om man jobbat länge här. Börjar ändå så smått känna att grunderna sitter, nu är det bara hem och öva, öva öva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: