Kaffesnack

Dessa fantastiska kapslar

Posted on: september 15, 2010

Kapslar. Det blir allt vanligare med kapslar och nu finns dom dessutom i fem nya skepnader som gör att du vidgar dina kaffeupplevelser ytterligare. Det finns nu tre espresso och två brygg kapslar, alla med sin egna smakkaraktär och färg. Mångfalden gör att man enkelt kan förändra sitt kaffedrickande efter vilken tid på dagen det är eller lyckas med att servera ”rätt” kaffe efter maten, beroende på vad man ätit.

På bilden visas Orange Peak, ett mörk och fylligt bryggkaffe, perfekt efter middagen. Alla kapslar har sin egen färg, lätt att välja rätt och lätt att hitta många nya favoritkaffen.

Här hittar du vår Webshop där du enkelt kan beställa och få dina kaplsar hemskickade

2 svar to "Dessa fantastiska kapslar"

Kan man jämföra ( smak osv ) kapslar med ”riktigt” typ tampa o skumma osv?

Hej John
Vet inte om jag förstår din fråga riktigt, försöker mig på ett svar. Jag antar att du med ”riktigt” tänker på hela bönor som man maler i en kvarn. Svårigheten med hela bönor kan vara att hålla kaffet färskt, kvarnen och maskinen rena samt att du måste kunna ställa in malningsgraden på din kvarn samt använda en tamper på rätt sätt. När det gäller skumning av mjölk så är det en fråga om skumningsteknik, den tar en stund at träna upp.
Kapslarna är ju redan malda med rätt malningsgrad, har ingen kontakt med syre innan extraheringen. Detta gör att du får en bra kopp espresso eller brygg oavsett vem som gör kaffet. Mjölkskummaren gör ett fantastisk skum, dessutom i rätt temperatur som annars är svårt när man försöker skumma själv. Både maskinen och skummaren är dessutom väldigt tysta när dom jobbar, vilket gör att du inte väcker någon som sover om du blir kaffesugen på oregebundna tider, för det blir vi ju alla….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: