Kaffesnack

Smaken i fokus

Posted on: september 17, 2010

Dagens tema på Nordic Barista cup i Oslo har varit ”rostning och smak”. Först ut var den norske rostmästaren Tim Wendelboe som föreläste om hur man behåller kvaliteten i rostningsprocessen. Mycket intressant, vi fick också blindtesta olika rostprofiler samt (vad som sensre visar sig vara) två identiskt rostade kaffen med en veckas skillnad i rostdatum. Senare fortsatte dagen med en mängd olika föreläsningar och koppningar. Vad jag tar med mig från dagen är också bekymmer inför rostningstävlingen med att få vårt eget kaffe att smaka som igår, helt plötsligt känns vårat kaffe väldigt mörkt rostat. .. Det blir nog till att finjustera in i det sista. Några spännande observationer: Samtliga dagar har det varit stort fokus på smak och kvalitet och nästan inget snack om teknik. Ljusa rostningar dominerar och det är nästan bara bryggkaffe som diskuteras. Kul! En annan rolig sak är att det svenska baristalandslaget (som vi sponsrar) har gått upp i ledningen i Nordic Barista Cup, vi håller tummarna för att det räcker hela vägen hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: