Kaffesnack

100-årigt brev!

Posted on: oktober 15, 2010

Vilken konstig grej som hände oss häromdagen! Vi fick ett brev som var 100 år gammalt med avsändaren Bröderna Löfberg och Co. skickat till oss. Det hade hittats i en kartong som från början kom från en lanthandel i norra Värmland. Det som var det märkligaste med det hela var att brevet var oöppnat. Så exakt på dagen för 100 år sedan det skickades (13/10 1910) så fick jag äran att sprätta upp kuvertet. Innehållet var så fint bevarat att det nästan var svårt att förstå att det var så gammalt. I kuvertet så låg det en faktura för 5 kg lakrits, 5 kartonger makaroner, 1 säck kryddpeppar,  och 5 kartonger russin. Sen fanns det också en ”Rästorder” som det stod skrivet, där man beklagade att man inte hade inne 1 säck bruna bönor som skulle komma senare. Man kan ju undra om man någonsin fick betalt för varorna och varför inte brevet öppnats……

I början av företagets historia så var verksamheten inte bara inriktad kaffe och te som nu utan en kolonialvaruimport med diverse produkter som man sålde vidare till olika butiker i närområdet. Sen på 20-talet delades företaget upp mellan de tre bröderna Löfberg och min farfarsfar Anders Löfberg tog ansvaret för kaffedelen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: