Kaffesnack

En lila kaffe Citroën

Posted on: oktober 29, 2010

 
Vi tar det från början och då menar jag från början. Redan i början på 1900-talet när bröderna Josef, Johan och Anders Löfberg grundade företaget fanns Citroën med i bilden. Bröderna drev förutom kaffehandel även agenturen för Citroën i Sverige.
Sedermera så valde Anders att enbart satsa på kaffet, det som än i dag stoltserar med namnet Löfbergs Lila.

Varför….
Vi började diskutera hur vi kan förmedla den passion och den kunskap vi har för kaffe.
Och även hur vi kan inspirera och låta dig och alla andra kräsna kaffedrickare få prova olika kaffekaraktärer, för att du ska hitta just din favorit och kanske våga prova något nytt. Vi vill dessutom dela med oss av all den kaffekunskap vi har.

I våras började våra tankar att skaffa en lila Citroën. Att vi skulle hitta en bil i rätt lila färg förstod vi från början skulle bli omöjligt. Vi letade efter en Citroën, modell HY.
Med hjälp av diverse bilsidor på Internet så konstaterade vi snabbt att skicket på befintliga bilar var lika varierande som en kopp kaffe på restauranger, en del väldigt bra, en del allt annat än bra. Det är mycket kultur i dessa bilar, dom flesta är behandlade med oerhört mycket kärlek. Vi kom senare i kontakt med två franska bröder som verkade ha lagt mer kärlek till sin Citroën än på sina fruar…
Dom flesta bilarna verkade finnas i Frankrike, och fransmän är ju som dom är, att ringa och prata med dom var ofta allt annat än enkelt. Alla bilar var antingen i toppskick oavsett hur bilderna såg ut på dom eller så var dom redan sålda. Tiden gick och vi var tvungna att bestämma oss….

Fortsättning följer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: