Kaffesnack

Kaffe, choklad och en och annan sommelier

Posted on: november 17, 2010

Igår var jag och Anna på Restaurangakademin. Ännu en grupp med fantastiskt duktiga sommelier:er skulle förkovras i kaffets underbara värld. Anna inleder med grundläggande kaffekunskap, en snabb förflyttning senare så befinner sig de drygt trettio i skaran av vinkännare på Löfbergs Lila kontoret i Globen. Dom delas i två och den ena delen får koppa med Anna, det koppas robusta, Kenya och en Cup of Excellence Colombia. Anna brygger rätt och Anna brygger fel för att man ska få känna skillnaden, och skillnad är det!

Espresso delen består av en kortare espresso skola samt provsmakning av två olika espresso sorter. Citroner, apelsiner, syra så man nästan blir hög var några av kommentarerna. Jag gör en Cumbia extremt kort, det häftiga med den är att den blir så salt! En liten sipp en bit choklad med mandel gör att det blir ett underbart fyrverkeri av karaktärer i gommen. Det är  häftigt att stå och titta på dessa otroligt duktiga människor när dom smakar, doftar och hittar alla dessa karaktärer.

Det hela avslutas med lite latte art tricks, vad är en cappuccino och hur ska den se ut? Vad är en espresso och hur mycket mjölk är det i en macchiato är frågor jag gladeligen besvarar. När jag och Anna sedan lämnar kontoret så längtar vi redan till nästa utbildning på Restaurangakademin.

2 svar to "Kaffe, choklad och en och annan sommelier"

Snygga, framförallt den högra som är ”inverterad”, det var oväntat.

Tackar microtimer, inverterade är alltid snyggt o väldans enkelt dessutom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: