Kaffesnack

Kaffeutbildning med potatis, lime och tomater

Posted on: februari 24, 2011

Igår kväll höll jag den första kaffeutbildningen för Medborgarskolans ”elever”. Elva kaffetörstiga förväntansfulla elever fick inte ens provsmaka kaffe. Mer om det snart. Vi började med teori, 2timmar så att man förstår hur kaffeträdet växer, var det växer och hur man processar kaffet. Tips, frågor, mer kunskap och sedan var det dags för dagens koppning.

Vi koppade citron(usch), röd blodgrape (mm ganska ok) och sedan lime (fruktansvärt), för att sedan prova citronen igen. Nu är helt plötsligt den uschiga citronen betydligt rundare och snällare, den som för 30 sekunder sedan väckte alla smaklökar med ett Tyskt ”Guten Morgen”! Det är en konstig men häftig upplevelse.

Kvällen fortsatte med tomater, potatisvatten, choklad och kryddor såsom svartpeppar, anis, kanel och kardemumma. Allt detta för att vara mer ”påläst” till nästa omgångs fantastiska koppning. Då ska vi koppa kaffe, från en handfull olika länder. Vi ska också prova espresso och visa lite snygg Latte art. Men det är nästa gång det, och jag längtar redan dit.

1 Response to "Kaffeutbildning med potatis, lime och tomater"

[…] gick i kaffets tecken. Jag genomförde del 2 av Medborgarskolans kaffeutbildning. Förra gången koppades citroner, lime och potatisvatten, nu var det något bättre och godare saker på koppningsbordet. Vi avnjöt bland annat en Brazil, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: