Kaffesnack

Vår dröm blir verklighet, vi ska öppna ett eget kafé!

Posted on: maj 5, 2011

Vi har länge funderat på hur och var vi bäst kan förmedla vår passion för kaffe, lära människor mer om denna fantastiska produkt, inspirera till att själva botanisera i kaffets underbara värld och framförallt ge fler människor en kaffeupplevelse utöver det vanliga. Nu har vi snart en plats för detta.

Vi kommer att öppna ett eget kafé!

Planeringen är i full gång, hur det ska se ut, vad vi ska servera, hur vi ska servera det och vad ska du som gäst kunna äta till? Vi har löst en del men det är bl a en viktig sak vi inte löst än – vi har inte hittat något namn på stället och nu vill ha din hjälp till att göra det. Har du en idé på namn till vårt kafé så klicka här .

Vi kommer att hålla utbildningar, koppningar och provningar, så du hela tiden kan lära dig något nytt, hitta nya kaffe- och tesorter och en passande utrustning. Vi vill att det ska kännas som hemma och att du ska kunna ta med mycket av det vi serverar hem till dig. En liten lyx som passar lika bra under helgen som en vanlig vardag eller varför inte som en present när man går bort på en middag.

Här på bloggen kommer du att kunna följa bygget. Vad händer inne på vårt ännu ej namngivna kafé? Vad kommer du att kunna dricka här? Hur kommer det att se ut? Kommer inredningen bara att vara lila? Det är några av frågorna du kommer att få reda på om du fortsätter att följa oss här.

Vi vill som sagt inspirera, få fler att upptäcka att kaffe kan ha en karaktär av t ex choklad, blåbär eller svarta vinbär. Vad är syra och hur vet man vilket kaffe som ska användas till vad? Vi vill veta vad du gillar, hur du helst bereder ditt kaffe hemma och vad du gillar att äta till.

Så fortsätt och följ oss här och kom gärna med idéer på vad du vill hitta hos oss!

3 svar till "Vår dröm blir verklighet, vi ska öppna ett eget kafé!"

Döp kafét till Lila cafét

Vad ni ska göra, är att workshops med kafeer i stan, så de kan skicka sina anställda på en workshop och DE kan få upp intresset och kunskapsnivån, att det är skillnad på kaffe och dito.

Det är dem som når ut till flest folk och som kan sprida kunskapen till Svensson.

Givetvis ska ni ha egna utbildningar/koppningar för folket i Solstaden.

Finns fler ideer, så hör av er om ni är intresserade.

Ps.
Behöver jag säga vilken färg det ska vara på halva väggen ? =)

Tack för idéerna! När det gäller namnförslaget så klicka gärna på länken nedan och lägg in det där så är du med i tävlingen.

http://www.lofbergslila.se/sv/Aktuellt/Lofbergs-Lila-pa-Facebook1/

Angående workshops för våra kunder så är detta självklart en del som vi kommer kunna använda kaféet för. Vi har idag en mängd olika utbildningar för kaféer och restauranger men här kan man ju genomföra dessa i en ”live-miljö” vilket är lite speciellt.

Har du/ni fler idéer så kan ni alltid höra av er till mig på info@lofbergslila.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: