Kaffesnack

En minibutik i kaféet.

Posted on: maj 13, 2011

I vårt nya kafé vill vi att man förutom att köpa gott kaffe och te med sig hem också kan köpa med sig prylar av olika slag. Hittills har vi funderat på utrustning såsom kvarnar, pressokannor, mjölkskumningskannor,  aeropress, kaffemuggar, tekannor, brickor av olika slag och med olika mönster och mycket annat. Tanken är att sortimentet kan variera utifrån säsong, ev. tema i kaféet en period eller när det finns efterfrågan på något nytt. Kom gärna redan nu med förslag på vad ni skulle vilja se i vår lilla ”minibutik”!

6 svar till "En minibutik i kaféet."

Snälla börja med Frappuccino, en milkshake gjord på kaffe, mjölk och is som grund! Man kan sedan variera den med smaker. Tex Frappuccino Mocka, som är med choklad och vispgrädde. Det är det godaste jag har druckit (sälja bla på Starbucks)!. Och jag kan tänka mig att den blir ännu godare med erat kaffe.

Här ser ni en massa inpirationssmaker: http://www.starbucks.com/menu/drinks/frappuccino-blended-beverages

Bra kafferostar och råkaffe till ett bra pris, var inte rädda för oss självrostare.

Vi hade liknande produkter som Frappuccino för några år sedan under namnet ”Katapult”. Det var kaffe, mjölk och t ex vanilj i en av sorterna. Tyvärr var det ingen stor ”försäljnings-hit” och vi var tvungna att sluta med detta. Svenskarna verkade då inte särskilt intresserade av att dricka iskaffe på detta sätt även om vi alltid fick väldigt bra respons på produkten och smakerna när vi var ute och delade ut provsmakningar. Men det kan ju vara läge framöver att ta tillbaka något som inte fungerade förr, det kanske var timingen det var fel på ?! Vi får fundera på detta.

Vi är inte rädda för självrostare utan har stor respekt för alla er som arbetar med detta svåra hantverk! Vi får se på möjligheterna att sälja råkaffe. Det är inget vi planerar från start men uppskattar verkligen alla uppslag och idéer. Jag tar med detta på min lista. Kafferostar känns något svårare men jag tar med alla idéer i nuläget så får vi prioritera senare.

Hej!
Denna sida var en av några få som google hänvisade mig till när jag sökte på Katapult. Jag har letat länge efter denna dryck men utan framgång. Drack den mycket för runt 10 år sen men helt plötsligt försvann den från både caféet och affärn. Jag är ingen kaffedrickare annars men just denna älskade jag!
Så min fråga är om Ni vet var jag kan få tag på den? Tillverkas den fortfarande överhuvudtaget?
Tack på förhand och med vänliga hälsningar
//Linda, Lysekil

Hej Linda!
Vad kul att du kommer ihåg Katapult! Som du kanske anar görs den inte längre. Men håll ögonen öppna! Vi kanske presenterar lite goda, spännande nyheter längre fram! :)
Hälsa Lysekil!
// Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: