Kaffesnack

Kaffe, design och mönster

Posted on: juni 22, 2011

Design, kan vara något som är väldigt krångligt och svårt om man inte jobbar med rätt människor. Det gör vi, jobbar med rätt människor alltså. Det gäller att den person som ska vara med och designa ett kafé förstår den historia som finns bakom, förstår produkten och även det funktionella i en sån här miljö. Vi har sedan tidigare jobbat med Mia på Daisy Lee  i andra inredningskoncept och ville fortsätta med det även i kaféet.
 
Mia som för övrigt är väldigt kaffeintresserad har en förmåga att visualisera vad som är ”vi” och hennes känsla för stil och design är oklanderlig. I det här projektet fick hon också i uppdrag att skapa ett unikt mönster till oss. Vilket resulterade mönstret ”Bär på snöre”, kaffebär alltså. Kaffe är ju en stenfrukt, liksom persikor och oliver och det tycker vi att Mia lyckats fånga i mönstret, som ni kommer att kunna se i vårt kafé & konceptbutik som numera är döpt till Rosteriet. Kaffebäret kanske inte ser mycket ut från början, och Mia liknar det med en oslipad diamant. Där den oslipade diamanten förädlas och förvandlas till något vackert nästan som ett smycke. Vackert beskrivet, vi kallar det passion för det man gör och sånt gillar vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: