Kaffesnack

Vi kommer välja att servera kaffet i pressokannor i ”Rosteriet”.

Posted on: juli 24, 2011

Presso är en bryggmetod vi gillar! När man valt vilken sorts kaffe man vill dricka hos oss på ”Rosteriet”, beställer man och vi maler då bönorna i exakt den mängd som behövs för en pressobryggning. Sen fyller vi på med exakt vattenmängd och du som gäst får ett litet timglas för att veta precis när det är dags att pressa ner kaffet genom vattnet och slutligen kan du njuta av en underbar kopp med t ex mörkrostat kenyanskt kaffe med toner av svartvinbär eller ett varsamt rostat kaffe från Guatemala med toner av röda frukter osv.

En fördel med pressokaffe är också att man på ett enkelt sätt kan servera flera personer olika sorters kaffe på samma gång – och det vill vi ju gärna kunna göra till våra gäster. Pressobryggt kaffe är något vi gärna vill inspirera till både i hemmet och för alla uteställen som vill göra något extra av kaffeupplevelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: