Kaffesnack

Nyrostat till invigningen

Posted on: augusti 22, 2011

 

 

Idag har Mikael Håkansson och jag rostat kaffet som vi bjuder på vid invigningen av vårt egna kafé Rosteriet. En vanlig missuppfattning är att alldeles nyrostat kaffe smakar bäst men vi vet av egna och andras erfarenheter att smakerna blommar fram till fullo först efter ungefär en vecka, under förutsättning att kaffet förpackas rätt förstås. Provsmakning blir det imorgon och då spörs det om det blir just detta rost gästerna får smaka eller om vi måste göra några förändringar i rostprofilen.

4 svar to "Nyrostat till invigningen"

Kan nästan känna doft hela vägen hit av nyrostat kaffe…
Måste nog sjutton ta mig en kopp fika nu.
Hoppas invigningen går bra.
Vart ligger detta Kafé Rosteriet?
Inte så ofta man är i Karlstad så det kan vara bra att veta.

Kafé Rosteriet ligger i samma byggnad som det stora rosteriet, alltså i bottenplan på Löfbergs Lilas kaffeskrapa vid inre hamn. Åker du tåg syns rosteriet tydligt från järnvägsstationen.

Tack för det. Ska se om vi finner vägen dit när vi är i Karlstad nästa gång.

Ni hittar alldeles säkert, följ bara kaffedoften. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: