Kaffesnack

Vad ska vi erbjuda till kaffet/teet i Rosteriet?

Posted on: augusti 23, 2011

Nu är det hög tid att besluta om det övriga sortimentet. Förutom fantastiskt kaffe och underbart te så kommer vi servera goda mackor, smaskiga sötsaker och självklart ska allt vara lokalt producerat, dvs här i Värmland. Efter alla provningar kan man bara konstatera; det kommer bli ”gör gött”, jag lovar!

2 svar to "Vad ska vi erbjuda till kaffet/teet i Rosteriet?"

Spännande! Ser fram emot mitt nästa besök i Karlstad som självklart kommer innehålla ett besök på Rosteriet!

Har ett tips till.
Nått som är väldigt populärt här.
Svele.
De kommer från bilfärjorna på Sunnmöre i Norge.
Ingen färjetur utan kaffe och svele.
MRF står för Möre og Romsdal fylkesbåtar.
Gör de hemma flera gånger.
Så gott. Prova vet jag :)

Här är receptet.
MRF svele (den originale og beste)

5 egg
1,5 MRF-kopp sukker (dvs ganske nøyaktig 2 dl)
ca 1 l hvetemel
1 l kulturmelk
1 toppet ts natron
1 toppet ts hjortesalt
ca. 75g margarin (smeltet)

Egg og sukker røres, kulturmelk røres inn. Det tørre røres inn litt etter litt. Rør til en jevn røre. Settes litt (en halvtime, om du har tid) til svelling og stekes gyldenbrune. For aller best resultat bør takke brukes til steking, men det går også fint å steke i en moderne stekepanne (Teflon etc.)

Serveres med brunost, syltetøy, eller kanskje aller best; en blanding av smør og sukker! På ekte MRF-vis skal svela serveres foldet på midten med ”pålegget” inni.

Kos deg med svela di!

Hälsningar
Synnöve.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: