Kaffesnack

Det godaste kaffet

Posted on: augusti 31, 2011

Som provsmakare får jag ofta frågan -Vilket är det godaste kaffet? Mitt svar brukar variera, för olika kaffen är bäst vid olika tider på säsongen, dessutom kan smakerna variera en del från år till år. Det är just för att hålla en jämn och hög kvalitet som man gör blandningar. Men idag vet jag vilket det godaste kaffet är, det kommer från västra Honduras och kommer att serveras exklusivt i Rosteriet. Vi rostade kaffet i måndags och det är ett ganska ljust rostat kaffe som bör avnjutas i eget majestät utan mjölk eller socker. Otroligt aromatiskt med mycket välbalanserad fruktig smak. Eftersmaken sitter kvar riktigt länge och man får nästan en lite bubblande känsla i munnen, kanske kan man kalla det kaffets champagne? På bilden nedan ser ni Martin och Micke klura ut den optimala rostprofilen så att vi som rostar kaffet verkligen ger odlarens ansträngningar rättvisa. Välkomna att smaka på fredag!

1 Response to "Det godaste kaffet"

Kan nästan känna doften av kaffe genom dataskärmen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: