Kaffesnack

Invigningskaffet smakar underbart!

Posted on: september 1, 2011

Nu har vi provat det underbara Invigningskaffet ”Três Fazendeiros” som ni kan njuta av i Rosteriet så långt lagret räcker. Det Brasilianska vinnarkaffet ger en balanserad, ren och fyllig smak. Som espresso kännetecknas karaktären av fin sötma, len syrlighet och en angenäm bitterhet i kombination med toner av hasselnöt och inslag av kakao. Som bryggkaffe får man en karaktär som även denna kännetecknas av fin sötma men en nedtonad sylighet (jmf med espresson) och en angenäm lätt bitterhet i kombination med nyanser av hasselnöt.

Här följer lite mer info:

Country/region: Brasil/South of Minas Gerais

Coffee variety: Mundo Novo
Altitude: approx 900 meters

Process: Handpicked, Natural, Sun dried

2 svar to "Invigningskaffet smakar underbart!"

Kan man köpa det där kaffet?

Ja, men bara hos oss på Rosteriet. Det är ett unikt kaffe som du inte hittar hos någon annan. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: