Kaffesnack

100 procent certifierat kaffe inom fem år!

Posted on: oktober 27, 2011

Att ta ansvar för vår omvärld – för människor och miljö – har alltid varit viktigt för oss. På olika sätt genom vår hundraåriga historia har vi gjort insatser för både det lokala samhället som det globala (med ett fokus på kaffeodlarna). Allt kaffe vi köper idag ska självklart vara hanterat på bästa sätt för miljön och människorna på kort och lång sikt. Vi jobbar med en mängd olika saker för att se till detta. Här är några exempel: vi har en uppförandekod som alla leverantörer skrivit under, vi har ambitionen att handla allt kaffe så nära källan som möjligt och vi reser mycket själva till kaffeländerna för att ha en direktkontakt med kaffeodlarna. Det här kommer vi fortsätta med! Men vi vet att vi inte kan vara överallt hela tiden, så för att säkra upp och verkligen kunna garantera att kaffet är schysst hanterat på alla sätt så sätter vi nu upp en målsättning på att allt ska vara certifierat om 5 år.

Läs mer i pressinformationen som precis skickats ut http://www.lofbergslila.se/sv/Aktuellt/Nyheter/Nya-tuffa-hallbarhetsmal-pa-Lofbergs-Lila-/ .

1 Response to "100 procent certifierat kaffe inom fem år!"

Erat godaste kaffe fick jag smaka på vid CCC matmässa och det är Cresendo. Till vardags är det mellanrost och Colombia, men vid lite festligare tillfällen är det Cresendo som gäller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: