Kaffesnack

200 koppar kaffe före lunch

Posted on: november 3, 2011

Varje dag görs ett stort jobb i vårt smaklabb för att bara de bästa kaffekvaliteterna skall paketeras till våra kunder. 3-5 gånger per dag är det provsmakning. Råkaffet skickas till oss från hela världen och rostas i en liten labbrost. För att kontrollera att kaffet håller en jämn kvalitet provar vi 10-15 koppar från varje parti vid flera tillfällen innan vi bestämmer oss. Kaffet smakas innan det blir ett köp, innan skeppning, vid ankomst till Karlstad, vid olika steg i produktionen och dessutom gör vi lagringstester och smakar eventuella reklamationer. Många koppar blir det, tur att vi tycker kaffe är så gott!

3 svar to "200 koppar kaffe före lunch"

Ungefär lika många som man kan hälla i sig när man sitter jour på jobbet en dag då..! ;-)

Hoppas verkligen att kaffet smakar gott på dina jourpass!

Dessvärre är det oftast hemskt automatkaffe, stundvis bryggkaffe och ibland blir det ett besök med kollegorna på Rosteriet för RIKTIGT kaffe!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: