Kaffesnack

Nytt Indonesiskt kaffe i Rosteriet!

Posted on: november 8, 2011

I förra veckan fick jag möjligheten att vara med och rosta vårt senaste unika kaffe, Java Jampit som kommer serveras och säljas i Rosteriet och det var verkligen en upplevelse. Återigen fick man sig en dos av ny kaffekunskap och ännu lite mer respekt för hantverket som våra rostexperter är så bra på.

Sen var det dags för provsmakning! Här provade vi olika rostningsgrader och kom slutligen fram till det optimala.

Resultatet blev ett kaffe med en ren och kraftig fyllighet, endast en lätt syrlighet med en kryddig och krämig arom. Eftersmaken var som en fet bittersök choklad. Helt underbar!

Mer info om Java Jampit.

Från: Jamipt Estate, i den östra änden av ön Java i Indonesien. Kaffet växer på en högplatå vid foten av den väldige vulkanen Ijen, vilket gör att den ligger på mineralrik jord med vulkaniskt inslag.

Altitud: 1350-1500 m ö h

Underart: Java Typica, shade grown

Process: Fully washed

5 svar to "Nytt Indonesiskt kaffe i Rosteriet!"

Har den börjat säljas i Rosteriet redan nu, om inte, när? Det måste ju till en provsmakning av denna! :-)

Den finns i Rosteriet-välkommen att smaka!

Det har väl lite av vattnets kvalitet också att göra om ett kaffe smakar bra… Det kan smaka jättebra i Ronneby men mindre bra på Ölands kalkhaltiga vatten.

Det stämmer, ett kalkhaltigt vatten kräver ofta en mörkare rostning.

Kul med nytt!! Jag kommer förbi nästa gång vi är i Karlstad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: