Kaffesnack

Varför 100% certifierat kaffe?

Posted on: februari 13, 2012

Vår målsättning är som vi tidigare informerat om att allt vårt kaffe ska vara certifierat 2016. Varför gör vi då det här?

Det finns otroligt mycket att göra i odlarländerna för att förbättra det för människor och miljön och det här har vi arbetat med länge. Vi reser mycket själva till kaffeodlarländerna, möter och diskuterar med kaffebönderna direkt och driver dessutom olika utvecklingsprojekt (International Coffee Partners) på plats för att ge människorna på kaffeodlingen en bättre levnadsstandard. Vi handlar direkt med kaffeodlarländerna, har också en uppförandekod som skrivits på av alla våra leverantörer och vi samarbetar med andra aktörer såväl certifieringsorgan som andra inom kaffebranschen för att påverka framtiden i positiv riktning.

Detta ska vi inte sluta med att göra! Det är dock svårt för oss att vara överallt hela tiden och här kommer certifieringen in som en hjälp för oss att kunna garantera – via en tredjepart – att allt är schysst hanterat enligt de uppsatta kriterierna för respektive certifiering. T ex inget barnarbete, rimliga arbetsvillkor, inga bekämpningsmedel osv. Som konsument vill vi att man ska känna att man är trygg att kaffet man köper inte bara smakar gott utan också gör en massa gott!

Läs mer om alla våra certifieringar här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: