Kaffesnack

Portland – USA:s nya kaffehuvudstad

Posted on: april 22, 2012

ImageTidigare har man räknat Seattle som kaffets huvudstad i USA men på senare år har Portland, Oregon kommit att räknas som kaffestaden nr 1. Portland är en stad med många mikrorosterier spännande kaffebarer och trendkänsliga invånare. Eftersom Portland, i likhet med Karlstad, är en s.k  ”Resiliant City” tar man hållbarhetsfrågor på allvar så kaffedoft, älv, cyklar och hållbarhetsfrågor kan man väl säga att Portland och Karlstad har gemensamt. Däremot är Portland känd som staden där det ofta regnar. Själv lånade jag en cykel (som så lämpligt var lila) för att upptäcka stadens kaffescen. Som utlovat fanns det en hel del att välja bland men ju fler kaffebarer jag besökte desto mer lika uppfattade jag dem. Coava, Albina  Press, Red e coffee, Water Avenue Coffee, Heart – alla var inredda i industristil, kaffet bryggdes i porslinsfilter och de flesta hade dessutom en barista i helskägg.

 

1 Response to "Portland – USA:s nya kaffehuvudstad"

”alla var inredda i industristil, kaffet bryggdes i porslinsfilter och de flesta hade dessutom en barista i helskägg”

spot on! :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: