Kaffesnack

SCAA Världens största kaffemötesplats

Posted on: april 24, 2012

Är just hemkommen och från SCAA- Specialty Coffee Association of Americas stora event. Över 10 000 kaffeintresseade vallfärdade detta år till Portland för att beöka kaffemässan, lyssna på föreläsningar, delta i workshops, heja fram de tävlande i Brewers Cup, Aeropress eller Baristamästerskap och inte minst smaka på kaffe från hela världen. Det speciella med SCAA är att så många kaffeproducenter finns på plats och det blir ett unikt tillfälle för producenter, inköpare, rostare och baristor att mötas. Det var verkligen imponerande och inspirerande att träffa så många kaffeexperter. Mitt största intryck var glädjande nog att hållbarhetsfrågorna stod i fokus. Växthuseffekten är en realitet och påverkar redan idag skördarna för kaffeodlare i många länder. Många projekt för att anpassa kaffeproduktion till nya klimatförutsättningar är redan igång men här står vi i kaffebranschen nog inför vår allra största utmaning framöver.

Image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: