Kaffesnack

Into the wild – med Kocklandslaget i OS

Posted on: september 14, 2012

Om några veckor (5-9 oktober) är det dags för Sverige att visa vad vi går för i Culinary Olympics 2012. Och Löfbergs är med och stöttar laget så klart.

Tidigare i veckan visade laget upp det kalla bordet på NK. Se men inte smaka är det som gäller. Allt är ätbart men kommer enbart att bedömas utifrån ”visuell smak”.

Temat för det svenska laget är ”Into the wild” och det ser man tydligt i uppdukningen av det kalla bordet. Skulpturen, helt gjord i choklad och socker avbildar bla ren och björn, faten  presenteras på björkstammar, granit och kalksten.

Och det vattnas i munnen kan jag lova…

Vi är ett matland att räkna med

Vi har tagit guld två gånger 2000 och 2004. 2008 blev det ett brons. I år gäller guld.

”Vi satsar allt för att presentera mat som är guld värd” säger Krister Dahl som är lagledare.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Culinary Olympics

Arrangeras vart fjärde år och den här gången i Erfurt, Tyskland. Precis som de idrottsliga Olympiska spelen har Culinary Olympics en mer än 100 år lång historia av att kora de allra bästa kockarna i världen. De 36 nationer från hela världen tävlar i två grenar, Kalla bordet och Varmköket. Laget med den sammanlagt högsta poängen koras till Olympiska Mästare.

Läs mer om laget www.kocklandslaget.se

Johan Sandelin, Jesper Bogren, Krister Dahl, Fredrik Hedlund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: