Kaffesnack

Det är jätteviktigt att resa och prata med kaffebönderna.

Posted on: november 27, 2012

Att resa är en mycket viktig del av vårt jobb – mötet med de som utför det stora hantverket som det innebär att odla kaffe. Ca 150 dagar per år är någon från oss ute och pratar med kaffebönderna runtomkring i världen. När vi reser stannar inte bara i hamnarna där kaffet skeppas ifrån utan reser långt in i länderna; upp bland bergen och i många fall på dåliga vägar – tufft men nödvändigt! Mötena ger oss inte bara information om nästa skörd, kvalitén på kaffet osv utan vi får också möjlighet att höra om människornas upplevelser, levnadsöden, utmaningar och problem. Det är här vi kan vara med och påverka utvecklingen ordentligt.

Här tittar Martin Löfberg på hur man jobbar effektivt med en särskild tvättprocess på en Rainforest Alliance certifierad gård uppe i centrala Colombias gröna sluttningar. Med passionerad precision kan man få mycket bra resultat samtidigt som man tar till vara smaken på kaffet och minimerar miljöpåverkan. ”Ett riktigt mönsterexempel!” som Martin uttryckte det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: