Kaffesnack

Färskrostat men knappast färskt

Posted on: mars 8, 2013

Magnus kaffe

Härom dagen kom vår stammis Magnus in på Rosteriet med en hink. Han hade hittat gammalt orostat kaffe från början av 70-talet som stått i hans mormors & morfars sommarstuga i Granbergsdal och undrade hur det kunde smaka. Självklart ryckte kaffeakuten ut och rostade ett litet prov. Bönorna var väldigt bleka men vad vi kunde se och smaka rörde det sig om ett storbönigt kaffe som växt på låg höjd över havet i Brasilien. Smakmässigt var som väntat aromen borta och gav ingen angenäm eftersmak. Redan efter ett år känner man tydligt att råkaffet är gammalt, även om kaffet är nyrostat. Därför är vi noga med att alltid använda senaste skörden. Magnus avslutade besöket med att prova en annan kopp från Brasilien, nu rostat från den senaste skörden och med lång angenäm eftersmak av choklad och nötter. 

1 Response to "Färskrostat men knappast färskt"

Hej, synd att inte mina föräldrar inte rostade sina bönor då de var färska. Det var ett helt företag att sitta framför den öppna spisen och rosta i den lilla handdrivna rosten. Det hade kanske varit värt besväret. Hälsningar Harriet Albinsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: