Kaffesnack

Vår resa gick vidare till Pocos de Caldas. Området är känt för sina hälsobringande källor, dessutom finns några av Brasiliens mest prisbelönta kaffefarmer här. I det vackra kuperade landskapet passerade vi mil efter mil av mörkgröna, frodiga kaffebuskar dignande av bär. Wow! En vanlig art här var Yellow Bourbon, en underart till arabica som förutom utsökta smakegenskaper har gula istället för röda bär.
På kvällen provsmakade vi åtta olika sorters specialkaffe hos Bourbon specialty coffees. Ett kaffe från distriktet Espirito Santo utmärkte sig såväl med sin fantastiska doft som utsökta smak. Smakrikt och blommigt med toner av mango och passionsfrukt. För den som smakat Santa Marta på Rosteriet påminde smaken lite om det. Brasilianskt kaffe är annars känt för sin sötma, nötaktighet och nedtonade syra. Mycket intressant och med så fina kaffen hoppas jag att landet får en större plats än idag inom specialkaffevärlden.

20130510-083900.jpg

20130510-084022.jpg

20130510-084125.jpg

Frodigt och smakrikt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: