Kaffesnack

Mer info om vad Fair-trade premien använts till?

Posted on: maj 14, 2013

Som jag tidigare skrivit om försöker vi med jämna mellanrum följa upp vad Fairtrade-premien, dvs de extra pengarna som våra konsumenter betalat för detta kaffe har använts till. Här följer några exempel:

I de södra kaffedistrikten i Peru har man satsat på kvalitetsförbättringar, utbildning (teknisk skola) och även etablerat en fond för utbildning. Man har också startat ett projekt för diversifiering och byggt en ny vårdcentral.

I de västra kaffedistrikten i Honduras har ett kooperativ genomfört utbildningar för att höja kvaliteten, köpt in ny laboratorieutrustning, satsat på ett gymnasieprogram för barn i syfte att öka läskunnigheten för att främja utvecklingsmöjligheterna för framtida generationer av kaffeodlare, infört ett rehab-program för att utveckla mentala och motoriska färdigheter hos barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar och särskilda behov och jobbat mycket med plantera ny skog som tidigare skövlats.

SONY DSC

Dessa och många andra exempel på vad certifieringar ger i praktiken ser vi också själva när vi är ute och reser och träffar kaffebönder ute i världen. Visst är det bra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: