Kaffesnack

Bäst när det gäller

Posted on: maj 27, 2013

I helgen korades en ny baristavärldsmästare i Melbourne Australien. För den vanlige kaffedrickaren framstår väl inte USA som någon kaffenation men som i så många andra tävlingssammanhang lyckades den amerikanske baristamästare Pete Licata vässa formen ytterligare och ta hem världsmästartiteln. Nu bör kanske tilläggas att Pete var en av förhandsfavoriterna, 2011 kom han tvåa i VM och det var sjunde året i rad som han tävlande i USA:s motsvarighet till Barista Cup. Pete serverade ett kaffe från en farm i Colombia som tidigare vunnit Cup of Excellence, därför längtar vi lite extra tills vårt eget Cup of Excellence-kaffe från Colombia kommer hit om en dryg månad.
Oturligt nog gick inte vårt svenska hopp Oscar Alvérus vidare från grundomgången utan slutade på en 18:e plats av 55 tävlande länder. Tyvärr var inte något annat nordiskt land heller som gick vidare, bäst av nordborna blev Norge på en 14:e plats, Finland kom 19.e, Island 32:a och Danmark 33:a. PeteLicata-web

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: