Kaffesnack

Solen + Löfbergs = Bra!

Posted on: mars 12, 2014

Vårt rosteri i Karlstad är på många sätt hjärtat i vår verksamhet. Här tillverkas nästan allt vårt goda kaffe.

Vi har alltid varit noggranna med vår produktion, både kvalitets- och miljömässigt. De senaste tjugo åren har vi till exempel fördubblat produktionen utan att öka energianvändningen. Dessutom kommer all vår el kommer från vinkraft och vår uppvärmning av lokaler från berg- och fjärrvärme.

Men vi vill göra mer. Mycket mer. Även om det är utmanande när man effektiviserat och förbättrat det mesta. Det är därför vi alltid håller ögonen öppna för nya lösningar. Och det är därför vi blev så glada när vi kom i kontakt med ClimateWell. De har utvecklat en ny typ av solfångare som ger både värme och kyla. Tillsammans bygger vi nu den första storskaliga testanläggningen i världen. På vårt tak i Karlstad. Det kan du läsa mer om här.

Förhoppningen är att den nya tekniken ska minska både energianvändning och koldioxidutsläpp rejält – för oss och för en massa andra företag och organisationer runt om i världen. Bra va?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: