Kaffesnack

Mat i världsklass kräver sin avslutning!

Posted on: april 25, 2014

image

Just nu pågår intensiva träningspass för Svenska Kocklandslaget. Många timmar med finslipning av lagets förberedelser inför World Cup som går av stapeln i Luxemburg i november.

Sverige står sig bra, riktigt bra, de vann guld i Culinary Olympic 2012 och man siktar på guld även i World Cup.

Vi tycker det är viktigt med svensk gastronomi och finns med som samarbetspartner till både junior och seniorlaget. Det kanske inte är just kaffet som är huvudnumret i deras tävlingsrätter men vi brinner för en riktigt god kopp kaffe i alla bemärkelser även efter en schysst middag och absolut efter en måltid i världsklass.
För oss är det viktigt att i alla sammanhang lyfta kaffet. Precis som vi förväntar oss bra mat på krogen ska vi kunna kräva ett gott kaffe, avslutningen är det man minns!

Nyligen var jag med och smakade tävlingsmenyn som lagades upp och det ser lovande ut, en bättre måndagsmiddag kan man säga ;).

Vi är även med som samarbetsparnter till det finska laget. Inom kort kommer jag även få ta del av det finska lagets tävlingsrätt, de vill vinna över Sverige, jag lovar. Återkommer inom kort om det.

(Tyvärr inga bilder på rätterna, de är hemliga än så länge.)

/Lenaimage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.
%d bloggare gillar detta: