Kaffesnack

Arkiv

Rostmästarnas mästare

Eftersom fjolårets Löfbergs-mästerskap blev framflyttat till februari har vi i dagarna utsett 2012 års Rostmästare. Årets tävling, som var den tredje i ordningen, ägde rum hos vårt rosteri i Sandefjord, Crema Kaffebrenneri. Fem rostare från Danmark, Norge och Sverige stod på startlinjen och detta år valde vi att göra det extra svårt och blanda Monsoon Malabar från Indien med en Guatemala SHB. Olika rostningsprofiler, dvs olika sätt att rosta, ger olika smak även om färgmätaren visar samma resultat. Detta visades också när vi blindtestade oss själva och personalen på Crema dagen efter. I år blev det en mycket jämn omröstning men 2010 års segrare, Hans Hegewald från Peter Larsens kaffe i Viborg, visade återigen sin rutin och vann tävlingen. Stort grattis!

Barista Cup

I tisdags genomfördes den 3:e deltävlingen inför Barista Cup 2012. Hittills har det varit Malmö, Karlstad och Stockholm och 4:e mars stundar deltävlingen i Göteborg. Varje vinnare är direktkvalificerad till semifinalen den 22:a april i Stockholm. Finalen går dagen efter den 23:e april. Förutom respektive vinnare går 8 vidare på poäng riket över. Så sammanlagt har vi 12 i semifinal, självklart håller vi tummarna för att Alicia, Emma och Emilia finns med bland dessa!

Vinnarna, som är direktkvalificerade är;
Malmö – Sebastian Ryberg, Fogarolli
Karlstad – Johan Morén, Drop Coffee
Stockholm – Alexander Ruas, Drop Coffee
Göteborg – ? Tävlingen avgörs 4/3

Barista Cup deltävling i Rosteriet 14/2

Tisdag 14/2 är Rosteriet i Karlstad tävlingsarena för en deltävling i Barista Cup, ett 10-tal tävlande bjuder på kaffekonst i form av espresso, cappuccino och signaturdrink. Från oss tävlar Alicia Rossi, Emma Johansson och Emilia Holm. Kom gärna förbi och heja fram din favorit!


Kategorier

Kathrine Löfberg

Styrelseordförande och fjärde generationen Löfberg. Att Löfbergs fortfarande ett starkt och självständigt familjeföretag är jag mycket stolt över och det har vi ambitionen att fortsätta vara i minst 100 år till. Mitt favoritkaffe just nu (det varierar mycket över tiden....) är vår nya espresso Cumbia som förutom att den smakar något enormt gott även är KRAV och Fairtrade.

Anna Nordström

Kaffeälskare, specialkaffeansvarig och provsmakare på Kafferosteriet Löfbergs. Medlem i Svenska Baristalandslaget, certifierad brewmaster och baristadomare. Har vunnit koppnings-SM och blivit trea i World Cup tasters Championship. Mina kaffefavoriter varierar beroende på säsong men intas gärna på ett klassiskt konditori efter ett hårt, långt och lerigt träningspass.

Lena Rodin

Jobbar på marknadsavdelningen och försöker få så många som möjligt att prova och älska vårt kaffe lika mycket som jag gör. Min rekommendation för en bra start på dagen är en en svart kopp med lite rundare smak, ofta väljer jag Jubileumsblandning. Efter middagen tar jag gärna en enkel espresso, just nu är vår Carnival min favorit.

Anders Thorén

Kommunikationschef och beroende av nyheter och gott kaffe. Älskar tidiga lördagmornar, en tjock hög med tidningar och en kanna färskbryggd Eko Mörkrost.

Senaste kommentarer

Kajsa-Lisa om Lars Appelqvists kryddsill med…
Anna Danenza om Vulkaniskt gott kaffe
Kajsa-Lisa om Vulkaniskt gott kaffe
Palle om Vulkaniskt gott kaffe
andersthoren om En minibutik i kaféet.